QUI SOM

COLLA DE DIABLES DE CANOVELLES.-

La nostra colla va neixer al Sant Joan de l’any 1989es va portar a termela idea de un grup de joves de Canovelles que va formar un grup amb nois i noiesde Canovelles i ajudats per membres d’altres colles de municipis dels voltants que vanajudar a formar la nostra colla .

Es va començar fent uns tallers de diables amb membres d’altres colles que ja eren diables i van ajudar i donar idees de com fer una colla de diables, quins recursos feien falta tenir i quina pirotecnia es podia manipular.

Els primers vestits de Diables van ser creats pels propis membres de la nostra entitat sent de roba de sac i pintats, sent la part superior de color negre.

Els pantalons de la nostra colla sempre han estat de color groc.

Actualment es mante els colors dels vestits sent la part superior de color negre, roba de cotó els pantalons de color groc.

En un primer moment la colla estava ubicada al parc de can carrenca i poc a poc i a mida que es nava creixent es va demanar a l’ajuntament de Canovelles un altre local i finalment al adquirir l’ajuntament el cancerber a l’any 2002 es va canviar de local i finalment estem ubicats a ca l’estrada on tenim el magatzem de besties i remolcs.

La seu de la nostra colla es al Centre Cultural de Canovelles al c/ Industria núm. 22 de Canovelles CP 08420 i telèfon 608 527 265 .

La nostra colla realitza correfocs, balls de diables, castells de focs amb pirotècnia classe III, balls de les tres figures que actualment tenim , tabalades i musica de gralla amb els components de la nostra colla.

La pirotecnia va portada en sacs i carro de petards.

La nostra colla gran esta composada per 60 persones dividides en 32 diables, 2 ceptrots, dos encenedors, 8 repartidors i 16 musics.

Son realitzades pels membres de la nostra colla i de forma altruista moltes de les coses que disposa la nostra entitat com per exemple, les maces de diables, els carros de petards, algunes besties com els toros ó el burricorni, o el San Vicios,els treballs informatics, instalacions de llum, aigua, el manteniment de les besties, i d’altres i un llarg etc, s’ha de dir que la gent que hi ha a la colla de diables, possa moltes ganes de fer les coses i que al final tinguin un bon resiultat enhorabona i gracies als membres de la colla !!!!!

Les activitatsque es realitzen a canovelles durant l’any i alguna d’elles participant amb altres entitats com ara: Reis, Passada de Sant Antoni, Carnestoltes,concer infernal,calçotada,Sant Jordi, participacio a les festes de barris, participacio amb les festes de les escoles, festa major en la que es realitzen un total de vuit actvitats com el cercavila d’inici, traca d’inici,corre corre que te pillo, correfoc infantil, divendres, correfoc gran de divendres i de dissabte, catxarrada , cercatasques , 11 de setembre, caminades i curses,castanyada, caga tió , Dies gegants , festa de cap d’any.

 

COLLA DE DIABLOTS.-

 

La nostra colla veient que poc a poc anavem creixent va crear per necessitat, al veure que feia falta tenir cantera per poder funcionar , la colla Infantil denominada Colla de Diablots a l’any 2001, es va començr am dues membres de la colla que varen realitzar diferents tallers de diables i posteriorment van ser presentat tant els diablots com els tabalers durant la festa major de Canovelles de l’any 2001 .Actualmentla colla esta composada per 40 persones , dos majors d’edats que porten als petits, 3 responsables majors d’edad resposables de la pirotecnia 4 persones encarregades de posar i treure la pirotecnia als menors i 25 diablots i 15 musics .

 

Les figures que la nostra colla té son les següents:

 

Vibria Ciril·la: Dragona construïda pels membres de la nostra entitata l’any 1994. Té 10 punts de foc. Disposa de musica creada per membres de la nostra entitat. Va arrossegada amb rodes .

 

Bous de foc : Representa la figura dels Braus embolats . Construït per membres de la nostra entitat i realitzat per material recicables . Té dos punts de foc. Es va inagurar a l’any 1998. Va arrosegat amb rodes .

 

Bous Manuelita i Antoñita i Bolitxe: Realitzat també per membres de la nostra entitat i per material recicable. Es van inagurar a l’any 2000. Cadascuna te dos punts de foc . Van arrosegades amb rodes. L’any 2006 es van tornar a arreglar i el cap es va realitzar de fibre de vidre que també va ser construit per membres de la nostra entitat.

 

Gos Cancerber : Creat per la constructora Vilafranquina Dolors Sans a l’any 2003 i presentat aquest mateix any 2003 al mes de juliol a la festa Major de Canovelles. Es de fibre. Té tres caps de gos llebrer i del seu cos li surten 5 serps .

 

Es el gos desfensor de la porta de l’Infern . Té 15 punts de foc . Es portada interiorment per dues persones. Pesa uns 55 quilosDisposa de muscia propia del comopsitor : Enric Montsant.

 

 

Ramat d’ovelles: Creat per la constructora VilafranquinaDolors Sans a l’any 2004 i presentat al mateix any 2004, a la festa Major de Canovelles. Es una peça Infantil de fibra, es portada per 2 ó 3 persones depenent la complexió dels portadors.Pesa 40 quilos i té 10 punts de foc.

 

 

BURRICORNI : Es una bestia d’aigua creada també pels membres de la nostra entitat te 5 punts de sortida d’aigua es va crear a l’any 2006 .

Es una bestia mitologica segons els creadors per que es el burro català amb un unicorni al cap per aixo el nom, de burricorni.

Es portada per 4 persones i té una capacitat del diposit de 500 litres els que amb els punts oberts pot aguantar fins a 15 minuts.

 

La nostra colla ha viatjat per molts indrets de Catalunya i a fora de Catalunya, sent les sortides destacables a : Granollers, Vilanova i la Geltrú, Montmeló, Montornès, Ripollet, Cabrils, Vilassar de Dalt, Mataró, Cerdanyola del Vallès, Argentona,Cervera, l’Arboç, Hospitalet del Llobregat, Vilaseca, terrassa, Barcelona, Castelló de la Plana,Benamaurel (Granada), Ceclavín (Caceres) entre d’altres.

 

La nostra colla disposa de transports (remolc) per tal portar les besties i material necessari per realitzar els correfocs, sent el preu en els transports mes econòmic.

 

La nostra colla pertany a la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya i a la Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya.

 

Moltes Gracies

Salut i Foc
A %d blogueros les gusta esto: